MENIU

Nu vom mai găsi în magazine ouă în coajă, în viitorul apropiat

Nu vom mai găsi în magazine ouă în coajă, în viitorul apropiat

Oua pasteurizate la cutie, la fel ca laptele. In cativa ani doar sub aceasta forma vom gasi ouale in comert. Acestea reprezinta un pas inainte in ceea ce priveste siguranta alimentara, intrucat pasteurizarea neutralizeaza microorganismele cu potential daunator, precum Salmonella.

Inmultirea bacteriei Salmonella din oua este o problema persistenta si veche de cand lumea. In SUA, de exemplu, se estimeaza ca Salmonella traieste in ovarele majo­ritatii speciilor de gaini. Prin urmare, ouale facute de acestea sunt si ele contaminate.

Cele patru tulpini comune de Salmonella care trec din ovarele gainilor in ouale lor se dovedesc a fimult mai viguroase decat se asteptau cercetatorii medicali.

Cum poti distruge Salmonella din ou
Dupa cum relateaza autoarea Nicols Fox in cartea ei Spoiled, toate cele patru tulpini au supravietuit refrigerarii, fierberii, scufundarii in ulei fierbinte si prepararii normale sub forma de oua ochiuri. Din cauza contaminarii, Fox crede ca, in curand, va disparea oul in coaja ca aliment de baza pentru specia umana.

Singura modalitate de a ucide bacteria Salmonella este sa bati ouale vartos si sa le gatesti la temperaturi ridicate, sa le fierbi noua minute sau mai mult sau sa le prajesti pana ce galbenusul este complet tare, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
magazin ouă coajă