MENIU

Nu s-au găsit bani pentru ceferiști - Grindeanu: „Dacă vor putea susţine din punct de vedere economic acele creşteri, nimeni nu are nimic împotrivă”

Nu sunt bani pentru angajații CFR

Nici angajații CFR nu vor primi bani în plus. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine că majorările salariale anunţate în sectorul feroviar, după protestul spontan de la începutul săptămânii, nu sunt certe şi se vor discuta abia când companiile vor veni cu bugetele la aprobare. 

„Dacă vor putea susţine din punct de vedere economic aceste creşteri, nimeni nu are nimic împotrivă”, a spus Grindeanu, precizând că o majorare salarială de la 1 ianuarie 2022 a fost comunicată ”neoficial, pe surse, şi nu este convenită de niciuna dintre părţi. 

Întrebat despre creşterile salariale din sectorul feroviar, ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că ”ceea ce s-a agreat în urma discuţiilor cu sindicatele şi cu reprezentanţii companiilor este în comunicatul oficial, agreat de ei şi de sindicate, aflat pe site, şi care spune în esenţă următorul lucru, că suntem de acord cu aceste creşteri, fără a spune niciun procent, dacă ne înscriem în limitele date de buget şi de asemenea de aprobarea bugetelor companiilor din subordine”.

Ministrul a arătat că bugetele companiilor din sectorul feroviar, CFR Infrastructură, Marfă şi Călători nu au fost aprobate şi vor fi aprobate probabil în februarie, martie.

„Atunci, dacă acele companii vor veni când vor prezenta bugetul, şi vor fi aprobate în Guvern, vor putea susţine din punct de vedere economic aceste creşteri, nimeni nu are nimic împotrivă”, a spus Grindeanu.

Mai multe articole despre:
bani cfr sorin grindeanu