MENIU

Nu mai sta pe gânduri! Te-ai pătat? Trebuie să încerci trucul acesta

Accidentele sunt la tot pasul, aşa că dacă ţi-ai pătat bluza preferată şi nu ai idee cum să scapi de murdărie, iată câteva trucuri.

Pete de cafea

Înainte să pui haina la spălat, dacă ai pătat-o cu cafea sau ceai negru, trebuie să torni pe pată oţet alb din plin. Apoi o poţi pune la spălat cu celelalte haine.

Pete de sânge

Imediat după ce ai pătat articolul vestimentar, acesta trebuie pus în apă rece cu sare sau să îl stropeşti cu apă minerală. Lasă să se înmoaie bine, apoi poţi pune haina la spălat.

Pete de ruj

Rujul se face în general cu uleiuri, aşadar grăsimi. Grăsimile se scot mai greu din haine, dacă nu ai nişte bicarbonat de sodiu la îndemână. Trebuie să pui pe pata de grăsime imediat bicarbonat de sodiu şi să-l laşi să acţioneze 20 de minute, apoi curăţă-l şi pune articolul vestimentar la spălat.

Pete de vin

Vinul roşu este păcătos când vine vorba de pete, însă îl poţi scoate destul de uşor turnând imediat pe pată apă rece. Înainte să pui haina la spălat, toarnă apă fierbinte peste pată, apoi o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă şi lasă să acţioneze timp de 30 de minute.

 

Mai multe articole despre:
sânge vin roşu pete