MENIU

Nu mai comanda niciodată la restaurant acest preparat

Nu mai comanda alimente a căror origine n-o poți afla. În multe dintre ele, mai în preparatele din carne, se pot ascunde bacterii periculoase.

Nu mai comanda pește Pangasius vietnamez, avertizează nutriționiștii. Un studiu publicat în ”Journal of Food Science and Agriculture” arată că un procent ridicat, de aproximativ 70-80% din mostrele din acest tip de pește care au fost analizate în laborator erau contaminate cu o bacterie numită vibriobacteria. 

Problema este, însă, că în unele restaurante, în special în cele de peste Ocean, acest preparat din pește nu este trecut ca atare în meniu. De multe ori, apare sub alte denumiri, astfel că este greu să ne dăm seama ce mâncăm. Sfatul medicilor este să întrebăm de fiecare dată ospătarul dacă vrem să consumăm pește în oraș.

De asemenea, ar trebui să evităm consumul de ton galben, atrag atenția medicii. Un studiu a arătat că cel care provine din Europa sau America de Nord conține de 36 de ori mai mulți poluanți decât cel capturat în alte zone, conform Reader's Digest.

Culorile alimentelor îți afectează pofta de mâncare! Cum? Iată ce spun specialiștii