MENIU

Nu mai arunca semințele de la pepenele roșu! E uimitor câte boli tratează

Semințe de pepene roșu

Majoritatea dintre noi aruncăm semințele de la pepenele roșu, însă nutriționiștii ne avertizează că ar trebui să le păstrăm, deoarece conțin numeroase fibre, minerale, proteine și grăsimi sănătoase.

Nutriționiștii spun că acest tip de semințe sunt foarte benefice pentru organismul uman deoarece conțin nutrienți esențiali precum acizii grași, omega 3, omega 6, proteine, vitamina B.

De asemenea sunt bogate în minerale precum magneziu, mangan, potasiu, fier, fosfor, cupru și zinc.

În plus, datorită conținutul crescut de magneziu și zinc, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de infecții.

Proteinele din semințele de pepene roșu conțin arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială, relatează Doctorul Zilei.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale semințelor de pepene verde:

- Protejează sănătatea inimii. Pline de magneziu, semințele ajută la protejarea inimii. În plus, aceste semințe menține nivelul tensiunii arteriale și îmbunătățește procesul de metabolizare.

- Previne îmbătrânirea. Conținutul bogat de antioxidanți din semințe vă ajută pentru a preveni îmbătrânirea, menține pielea sănătoasă și astfel rămânem tineri pentru mai mult timp.

- Întărește podoaba capilară și luptă împotriva căderii părului. Proteinele și conținutul de aminoacizi din semințe pot întări cu ușurință de păr.

- Ajută funcționarea sistemului imunitar. Semințe de pepene verde sunt o sursă bogată de magneziu. Magneziul este în principal prezent în produsele alimentare cum ar fi grâul, orezul, ovăzu, dar și în pudră de cacao. Este important pentru susținerea unui mecanism de apărare sănătos să consumăm magneziu.

- Organismul se recuperează mult mai ușor după boală. După orice boală, se poate utiliza, eventual, semințe de pepene verde în dieta de recuperare corespunzătoare. Efectele sunt vizibile în câteva zile. De asemenea, pentru cei care au probleme cu memoria ar fi indicat consumul de semințe de pepene verde.

Mai multe articole despre:
pepene roşu seminţe de pepene