MENIU

Nu mai arunca sâmburele de la avocado

<p>Cum faci un avocado crud să se coacă &icirc;n 10 minute&nbsp;</p>

De cele mai multe ori, sâmburii de avocado ajung la gunoi, însă tocmai ei au mai multe proprietăți curative comparativ cu miezul moale. 

Potrivit cercetătorilor, aceștia sunt mult mai bogați în nutrienți decât fructul în sine.

Au proprietăți de antioxidare

70 la sută din antioxidanții frucutlui de avocado se găsesc în sâmburi. Aceștia au puterea de a neutraliza radicalii liberi, strâns legați de cele mai crunte boli, dar și de obezitate. Semințele de avocado conțin polifenoli, similiari celor pe care îi găsim în ceaiul verde.

Fibre solubile

Organismul nostru are nevoie de fibre, iar sâmburii de avocado conțin mai multe fibre solubile decât orice alt aliment pe care îl găsim în natură.

Proprietăți digestive

Seminețele de avocado erau folosite în vechime, în special în America de Sud, pentru tratarea unor boli precum dizenteria, sau probleme ale tractului urinar. Reduc inflamațiile din zona stomacului, previne ulcerul gastric și tratează constipația. Este foarte bun și pentru tratarea diareei, dar sunt foarte bune și în prevenirea bolilor bacteriene și virale.

 

Pentru persoanele care au probleme digestive, este recomandată o cură de 10 zile pe bază de fructe și legume, din care să facă parte și avocado, cu tot cu sâmbure.

Proprietăți anticancerigene

Sâmburii de avocado conțin flavonol, un antioxidant extrem de puternic care ajută la prevenirea tumorilor, dar ajută și la remisia acestor excrescențe.

Sunt buni pentru inimă

Sâmburii de avocado sunt bogați în fibre și ajută la scăderea colesterolului. Acest aliment reduce cantitatea de colesterol înainte ca aceasta să ajungă în sânge. Proprietățile antioxidante ale semințelor de avocado pot preveni problemele cardiovasculare, cum ar fi depunerile de grăsime pe pereții vaselor sanguine, care pot duce la atacuri cerebrale și infarcte.

Întăresc sistemul imunitar

Ești răcită sau gripată? Un sâmbure de avocado este excelent pentru tratarea acestei afecțiuni. Întăresc sistemul imunitar și țin la distanță radicalii liberi, ajutând astfel organismul să se recupereze atunci când este slăbit.

Mai multe articole despre:
avocado sâmburi