MENIU

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. Cum le poți folosi în mâncare

Probabil că și tu ai auzit de tehnica de gătit în care nimic nu se irosește și se folosește totul „de la rădăcină la tulpină”. Și pentru că acest subiect a devenit din nou popular, nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi.

Cei mai mulți oameni știu de această tehnică din generație în generație. În vremea bunicilor era de neconceput să arunci orice parte dintr-o legumă, totul era folosit.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi

Ai mai jos mai multe beneficii ale păstrării cojilor de legume. Și deși poate părea ciudat, poți folosi și cojile de ceapă și usturoi, chiar în mai multe feluri.

Ceapa și usturoiul sunt probabil cele mai utilizate legume în toate bucătăriile lumii. Dar cei mai mulți dintre noi aruncă cojile exterioare ale acestora. Deși nu sunt mulți oameni care știu acest lucru, cojile de ceapă și usturoi sunt dense în nutrienți și au și o mulțime de întrebuințări casnice.

Gustări sănătoase care îți taie pofta de mâncare seara. Te și ajută să dormi mai bine

Sunt bogate în vitamine și minerale

Cojile exterioare de ceapă și usturoi oferă o sursă excelentă de vitamine A, C, E și numeroși antioxidanți. Coaja de ceapă este, de asemenea, o sursă bogată de flavonoide, în special quercetină, un puternic antioxidant și antiinflamator.

Cojile de la grăunții de usturoi au o cantitate mare de antioxidanți fenilpropanoizi care protejează inima și ajută la combaterea procesului de îmbătrânire, contribuie la creșterea imunității și la scăderea colesterolului.

Adaugă un plus de nutriție la supe și tocane

Cojile de ceapă și usturoi pot fi folosite pentru a adăuga un plus de nutriție la supe, tocane și atunci când se prepară supă de oase, atât de populară pentru beneficiile ei pentru sănătate. După ce sunt adăugate în procesul de gătire, acestea pot fi eliminate înainte de consum.

Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat. Simplu și ușor de preparat

Cojile de usturoi sporesc savoarea grăunților

Păstrează usturoiul în coajă atunci când în prăjești. Stratul protector îți menține usturoiul moale în interior, în timp ce adaugă nutrienții sănătoși enumerați mai sus. Poți opta pentru o astfel metodă de gătire a usturoiului și atunci când faci mâncăruri care necesită coacere precum pui la cuptor cu cartofi și rozmarin.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Mai multe articole despre:
coji ceapa usturoi