MENIU

"Nu CCR ar trebui să decidă. Deschidem o Cutie a Pandorei" - Csoma Botond (UDMR), după verdictul în cazul Dianei Șoșoacă

CCR a respins pentru a doua oară candidatura Dianei Șoșoacă

Deputatul UDMR Csoma Botond a declarat, luni, că ar trebui să fie la latitudinea electoratului să decidă dacă Diana Şoşoacă este potrivită sau nu să devină preşedintele României şi nu CCR ar trebui să decidă, el arătând că deschidem, astfel, o Cutie a Pandorei.

”Noi credem că nu instituţiile statului ar trebui să decidă în această materie, ci electoratul. Asta nu înseamnă că am fi de acord pe vreun subiect politic cu doamna Şoşoacă, dar credem că ar trebui să fie la latitudinea electoratului să decidă dacă este potrivită sau nu să devină preşedintele României. Nu CCR ar trebui să decidă”, a spus în emisiunea România Politică de la Prima News deputatul UDMR Csoma Botond. El a precizat că nu este de acord cu speculaţiile că voturile Dianei Şoşoacă ar merge spre liderul AUR.

Nicolae Ciucă demască planul perfid din spatele eliminării Dianei Șoșoacă de la prezidențiale. Cine profită de pe urma

Documentul CCR în cazul respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă. De ce i-au invalidat judecătorii înscrierea în cursa

”Există multe similitudini între Şoşoacă şi Simion, dar asta nu înseamnă că acele voturi vor trece automat de la Şoşoacă la Simion”, a arătat el.

Marcel Ciolacu, reacție dură după motivarea CCR pe cazul Șoșoacă - săgeți otrăvite către Ciucă

”Avem de-a face cu o chestiune principială, pentru că deschidem o Cutie a Pandorei. Dacă BEC a acceptat candidatura doamnei Şoşoacă, a îndeplinit condiţiile legale şi nu a fost condamnată penal, se bucură de dreptul de a fi aleasă...Din punct de vedere democratic, nu ştiu de ce este nevoie de acest filtru al CCR”, a completat Csoma Botond.

Mai multe articole despre:
ccr udmr atac la decizie cutia pandorei sos