MENIU

Nu arunca sâmburii de avocado! Sunt mai buni decât fructul pentru sănătate

<p>Adevărul despre s&acirc;mburii de avocado. Avertismentul făcut de medicii nutriţionişti</p>

Toată suflarea feminină cunoaște beneficiile pe care le are fructul de avocado pentru sănătate. Însă nu este prea multă lume care știe că sâmburii acestui fruct au proprietăți anticancerigene și sunt chiar mai buni decât miezul onctuos.

De cele mai multe ori, sâmburii de avocado ajung la gunoi, însă tocmai ei au mai multe proprietăți curative comparativ cu miezul moale. Potrivit cercetătorilor, aceștia sunt mult mai bogați în nutrienți decât fructul în sine.

Iată 10 motive pentru care să nu mai arunci sâmburii de avocado:

Au proprietăți de antioxidare

70 la sută din antioxidanții frucutlui de avocado se găsesc în sâmburi. Aceștia au puterea de a neutraliza radicalii liberi, strâns legați de cele mai crunte boli, dar și de obezitate. Semințele de avocado conțin polifenoli, similiari celor pe care îi găsim în ceaiul verde.

Fibre solubile

Organismul nostru are nevoie de fibre, iar sâmburii de avocado conțin mai multe fibre solubile decât orice alt aliment pe care îl găsim în natură.

Proprietăți digestive

Seminețele de avocado erau folosite în vechime, în special în America de Sud, pentru tratarea unor boli precum dizenteria, sau probleme ale tractului urinar. Reduc inflamațiile din zona stomacului, previne ulcerul gastric și tratează constipația. Este foarte bun și pentru tratarea diareei, dar sunt foarte bune și în prevenirea bolilor bacteriene și virale, scrie unica.ro.