MENIU

Nu are casă, dar ZBOARĂ în toată lumea la clasa I. Spune că oricine poate face la fel ca el!

Ben Schlappig are 26 de ani şi este un blogger axat pe turism. Nu are o casă fiindcă îşi petrece majoritatea timpului în aer, zburând la clasa I - fără să plătească de cele mai multe ori. El a declarat într-un interviu pentru Business Insider că oricine ar putea să obţină bilete la clasa I gratis. „Poate suna ca un clişeu, dar îmi trăiesc visul”, a declarat Schlappig.

Blogul lui se numeşte „One Mile at a Time” şi are peste 34.000 de followeri pe Twitter şi peste 70.000 de followeri pe Instagram. Călătoritul este mai mult decât un hobby pentru Schlappig, este aproape o obsesie. „De la o vârstă fragedă, tot ce mi-am dorit să fac a fost să zbor”, a declarat el pentru Business Insider.



Obsesia s-a transformat însă într-un job real. Îşi câştigă existenţa datorită blogului său şi a afacerii de consultanţă în turism pe care o deţine. Este cunoscut mai ales pentru călătoriile sale în jurul lumii gratis, folosindu-se de cardurile de fidelitate ale companiilor aeriene (frequent-flyer) şi de bonusurile de pe cartea de credit, scrie businessmagazin.ro.

În 2015 Schlappig a zburat aproximativ 500.000 mile şi a petrecut mai mult timp în afara Statelor Unite ale Americii decât în ţara sa de origine. De Revelion a zburat în Maldive cu un zbor la clasa I cu Etihad. Cum a reuşit să facă acest lucru?
„Când pasagerii trec pe la clasa I presupun că oamenii de acolo sunt multimilionari şi plătesc mii de dolari ca să ocupe locurile respective. Dar nu este aşa, în majoritatea cazurilor, cei care ocupă acele locuri nu au plătit pentru acestea. Sunt mai ales oameni care au făcut un efort mai mare decât alţii de a acumula mile pe cardurile lor de fidelitate”, a declarat Schlappig.

Mai multe articole despre:
călătorii ben schlappig one mile at a time