MENIU

Nu a mai mâncat niciodată orez alb după ce a văzut acest lucru. Motivul este uimitor

<p>Nu a mai m&acirc;ncat niciodată orez alb după ce a văzut acest lucru. Motivul este uimitor</p>

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial. În pofida popularităţii sale, orezul este un produs cu adevărat sănătos şi recomandat în alimentaţia zilnică atât timp cât nu este deposedat de nutrienţii esenţiali în timpul rafinării.

Renunţă, aşadar, la orezul alb, rafinat, şi înlocuieşte-l cu orezul brun, pentru o sănătate de fier şi kilograme în minus!

Dietă cu orez brun poate fi o alegere inspirată atunci când îţi doreşti să elimini într-un timp relativ scurt kilogramele acumulate în exces. În plus, o astfel de dietă îi asigura organismului tău o bogăţie de nutrienţi importanţi, astfel încât sănătatea ta să nu aibă de suferit.

Orezul brun, varianta nerafinată a popularului orez alb, este un aliment hrănitor, cu un aport de doar circa 100 calorii la 100 grame. Orezul brun furnizează organismului nutrienţi precum magneziu, fosfor, vitaminele B1, B3 şi B6, fier, zinc, proteine şi fibre.

O dietă cu orez bun se va dovedi eficientă pentru a scapă de kilogramele în plus în special datorită faptului că acest aliment menţine nivelul glicemic în parametri normali, fapt care contribuie la reglarea senzaţiei de foame. Mai exact, consumând orez brun, vei resimţi mai puţin poftele de rontaieli nesănătoase şi de dulce care apar între mesele pricipale, eliminând astfel din alimentaţia ta zilnicasurplusul caloric pe care acestea îl aduc.

În plus, tot orezul brun contribuie şi la scăderea nivelului colesterolului "rău" (LDL) din sânge şi sporeşte capacitatea organismului de a elimina toxinele acumulate.

Pentru a da rezultatele scontate, o dietă cu orez brun ar trebui să aibă o durata de 7 zile şi să se bazeze pe un consum de orez brun pregătit în prealabil în mod corespunzător. Astfel, consumă numai orez brun organic, lăsat la înmuiat preţ de cel puţin 25-30 minute sau, ideal, peste noapte.

În rest, timp de 7 zile, asigura-te că incluzi în alimentaţia ta zilnică doar orez brun, fructe proaspete (fără banane), ierburi şi condimente, o cantitate mică de ulei de măsline extravirgin, sucuri din fructe proaspăt stoarse şi ceaiuri neîndulcite, fără cofeină, plus legume proaspete, gătite la abur sau sote. Abţine-te însă de la preparatele congelate sau la conservă şi mănâncă încet, cu înghiţituri mici, până când te simţi sătulă în proporţie de 80%.

Mai multe articole despre:
sănătate dietă orez brun orez alb