MENIU

Noul rege al Angliei are strămoși în România. Charles vine anual în țara noastră: „Este un colț deosebit al Europei”

Charles al III-lea / Sursa foto: Profi Media

Noul rege Charles este suveranul britanic cel mai apropiat de țara noastră. Prima lui vizită în România a fost în 1998 și, de atunci, el a venit aproape în fiecare an în Romania. Charles al III-lea a fost ultima oară aici în acest an, în luna mai, când a vizitat un centru de refugiați ucraineni și s-a întâlnit cu președintele Iohannis. De fiecare dată, Prințul de Wales a avut numai cuvinte de laudă despre români și România. 

„De-a lungul anilor, de la prima mea vizită cu peste 20 de ani în urmă, am ajuns să cunosc și să apreziez atât de multe în România. Moștenirea ei istorică excepțională și neîntrecuta ei biodiversitate, întinsele ei păduri mixte și încântătoarele ei priveliști”, a povestit Charles al III-lea.

Fundația Prințului de Wales în România a fost înființată în 2015, iar în primii trei ani de activitate a investit peste un milion de lire sterline în România. Charles a cumpărat mai multe proprietăți în țara noastră, iar destinația pe care nu o ratează niciodată atunci când vine pe meleagurile românești este satul Viscri din județul Brașov.

„România este o țară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare și mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele și mănăstirile Bucovinei, Moldovei și Maramureșului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei”, a afirmat Charles al III-lea.

Mulți spun că Charles a făcut mai multe pentru turismul românesc decât autoritățile care ar trebui să se ocupe de acest lucru. De nenumărate ori, noul rege al Marii Britanii a îndemnat bogații lumii să viziteze țara noastră.

„O atât de bogată diversitate naturală și culturală, reunită sub același drapel e remarcabilă, și e una dintre caracteristicile care fac din România acest colț deosebit al Europei”, a mai declarat Charles.

De altfel, Charles al III-lea spune că are legături strânse cu țara noastră: „Genealogia arată că Vlad Țepeș îmi este strămoș, deci mă leagă ceva de țara asta”.

Până acum, niciun monarh britanic nu a vizitat România. Aceste vizite sunt atent selectate, iar regina Elisabeta a II-a mergea în cel mult patru state pe an, dar au fost ani în care n-a avut nici o deplasare externă. Cel mai probabil, noul rege Charles al III-lea nu va mai putea venit atât de des în țara noastră.

Mai multe articole despre:
regele charles marea britanie stramosi charles