MENIU

CNAS are un nou președinte. Marian Burcea: În următorii 5 ani nu se va renunța la cardul de sănătate

Marian Burcea, cel care a fost numit vineri de premierul Grindeanu drept preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost marţi instalat în noua funcţie. Acesta este medic oftalmolog, iar printre prioritățile sale se numără rezolvarea problemelor sistemului informatic, precum și modificarea sistemului prin care pacienţii cu boli grave pot avea acces rapid la tratament. La evenimentul de investire în funcție a participat și ministrul Sănătății, Florian Bodoc. În cadrul unei conferințe de presă, noul șef al Casei Naționale de Sănătate a precizat că nu crede că în următorii cinci ani se va renunța la cardul de sănătate. 

Președintele CNAS, Marian Burcea, crede că nu se va renunța la sistemul cardului național de sănătate în următorii cinci ani. "Deja este o experiență cu aceste carduri. (...) Mai avem de tipărit circa 800.000 de carduri. Vom sta mai aplecați pe sistemul informatic. Sincopele din acest punct de vedere să dispară sau să fie cât mai puține", a spus șeful CNAS, marți, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă se renunța la cardul de sănătate, Marian Burcea a spus că nu, în prezent existând o discuție în acest sens.

"Nu, nu, nu. Este o discuție. Privim la viitor. Noi progresăm, dacă vrem să progresăm, scrie în legea din 2006 a sănătății ca la un moment dat actul de identitate să conțină și acest certificat de... Dar vorbim de un viitor. Cardul are valabilitate de cinci ani. (...) Eu cred că nu", a afirmat noul șef al CNAS, citat de Agerpres.

Noul preşedinte al CNAS, Marian Burcea, a fost instalat în funcţie marţi, după revenirea în ţară a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog. Numirea lui Marian Burcea în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost publicată vineri, 17 martie, în Monitorul Oficial.

Marian Burcea (60 de ani), de specialitate medic oftalmolog, este general de brigadă medic (rez.) şi conferenţiar universitar doctor la la U.M.F. “Carol Davila” din Bucureşti.

Acesta a fost medic la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi director general adjunct la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ), din anul 2004 până în prezent.

Printre priorităţile noului şef al CNAS se numără rezolvarea problemelor sistemului informatic, pentru a nu mai avea sincope, dar şi modificarea sistemului prin care pacienţii cu boli grave pot avea acces rapid la tratament. Marian Burcea a spus că înlocuirea funcţionalităţii cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate "va dura ceva timp”, precizând că sistemul cardului naţional de sănătate a făcut multe economii şi a evitat multe nereguli, conform news.ro.