MENIU

NOUL COD PENAL a intrat în vigoare. Propunerile de modificare, pe site-ul Ministerului Justiţiei

NOUL COD PENAL a intrat în vigoare. Propunerile de modificare, pe site-ul Ministerului Justiţiei / Foto: MEDIAFAX

NOUL COD PENAL. Guvernul renunţă la anunţarea interceptării telefonice a suspecţilor. Propunerile de modificare a CODULUI PENAL, care vor fi aprobate miercuri, au fost publicate, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Justiţiei.

NOUL COD PENAL. Articolul din CODUL DE PROCEDURĂ PENALĂ privind interceptarea telefonică a suspecţilor va fi modificat. Este vorba despre acel articol în privinţa căruia preşedintele Traian Băsescu a cerut premierului o ordonanţă de Urgenţă. Pe site-ul Ministerului Justiţiei au fost publicate, sâmbătă, modificările pe care Guvernul urmează să le aprobe miercuri.

Sute de deţinuţi ar putea fi eliberaţi după intrarea în vigoare a noilor Coduri

Pe de altă parte, odată cu intrarea în vigoare a NOULUI COD PENAL, instanţele din Capitală au fost asaltate de cereri de eliberare condiţionată trimise de deţinuţi.

NOILE CODURI: Arestul la domiciliu, zile amendă şi eliminarea pedepselor pentru minori

Arestul la domiciliu, introducerea sistemului zilelor amendă, eliminarea pedepselor pentru minori şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei se numără printre modificările aduse în sistemul judiciar odată cu intrarea în vigoare, la 1 februarie, a noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală.