MENIU

NOUL AN ŞCOLAR. Povestea familiei care s-a împrumutat la bancă pentru a-şi trimite copiii la şcoală

NOUL AN ŞCOLAR. De multe ori nu vedem dramele de lângă noi, O familie din Teleorman, care trăieşte la limita supravieţuirii, a apelat la un credit bancar pentru a-şi putea trimite la şcoală cei şase copii. Cu 750 de lei împrumutaţi, părinţii au reuşit să cumpere ghiozdane, rechizite şi câteva haine pentru copii.

NOUL AN ŞCOLAR. O familie din Teleorman, care trăieşte la limita supravieţuirii, a apelat la un credit bancar pentru a-şi putea trimite la şcoală cei şase copii. Cu 750 de lei împrumutaţi, părinţii au reuşit să cumpere ghiozdane, rechizite şi câteva haine pentru copii, scrie Adevarul.

Pentru familia Pandele, 12 septembrie înseamnă începerea şcolii pentru şase copii.

NOUL AN ŞCOLAR. Cei trei băieţi mai mari sunt toţi în clasa a VIII-a, după ce doi dintre ei au rămas repetenţi. La 16 ani, Ionuţ, fiul cel mare al familiei, lucrează deja cu ziua prin sat pentru a mai aduce un ban în casă. În lupta pentru supravieţuire, între nevoia de a scoate un ban şi dorinţa de studiu a învins foamea şi Ionuţ se pregăteşte să înceapă anul acesta, pentru a treia oară, clasa a VIII-a. Ultima săptămână de vacanţa şi-a petrecut-o muncind în curtea unui localnic la amenajarea unei alei.

NOUL AN ŞCOLAR. Anul acesta va fi coleg de clasă cu doi fraţi ai săi: Cristian (15 ani) care repetă şi el clasa a VIII-a şi Gabriel (13 ani). Pe lângă cei trei băieţi aflaţi în anul terminal de gimnaziu, din curtea familiei Pandele vor pleca la şcoală pe 12 septembrie Lucian (12 ani), care este clasa a VI-a, Loredana, elevă în clasa a IV-a, şi Andrei, boboc în clasa I.

Ghiozdane luate cu bani din credit

Ca să pregătească pentru şcoală cei şase copii, Ion Pandele a făcut un credit de 750 de lei. ”Avem noroc cu pensia, că aşa putem lua credit. Mergem cu două credite în paralel. Am mai făcut unul când am amenjat casa şi acum am luat 750 de lei ca să pregătim copiii de şcoală”, spune Ion Pandele. Cu banii împrumutaţi, părinţii au cumpărat câteva ghiozdane, uniforme, rechizite şi câteva haine.

NOUL AN ŞCOLAR. ”Nu le-am luat la toţi că nu ne-am permis. Cei mai mici mai iau din hainele purtate de fraţii mai mari. Atât ne-am permis deocamdată. Fără credit nu am fi reuşit. Ca să îi pregătim de şcoală pe toţi însemna mai mult decât câştigăm noi în două luni”, spune tatăl.