MENIU

Noua tulpină a Covid-19, depistată și în Brazilia

Noua tulpină a Covid-19, depistată și în Brazilia

Noua tulpină a virusului Sars-CoV-2, despre care se crede că este cu până la 70% mai contagioasă, a afost descoperită și în Brazilia. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar în această dimineță de Departamentul de Sănătate al statului brazilian Sao Paulo, potrivit dpa, preluat de Agerpres.

Institutul Adolfo Lutz, laborator naţional de referinţă din Sao Paulo, a confirmat cele două cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2. 

Vorbim despre doi pacienți, mai exact despre o femeie în vârstă de 25 de ani care locuieşte în Sao Paulo şi care a intrat în contact cu persoane ce au călătorit în Europa. Celălalt pacient are 34 de ani, iar locul său de reşedinţă şi contactele sale sunt încă verificate de autorităţi.

Alte două cazuri suspecte nu au fost confirmate, informează portalul de ştiri "G1", citând Departamentul de Sănătate al statului Sao Paulo.

Vă reamintim că Brazilia este una dintre ţările cele mai afectate de pandemie. Mai mult de 7,75 de milioane de brazilieni au fost contaminaţi cu noul tip de coronavirus şi au fost înregistrate peste 196.500 de decese cauzate de COVID-19.

Mai multe articole despre:
varianta noua coronavirus brazilia