MENIU

Nouă migranți din Vietnam, prinși încercând să iasă ilegal din țară

Nouă migranți din Vietnam, prinși încercând să iasă ilegal din țară

Începând cu luna septembrie 2020, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Biroul de Combatere a Traficului de Migranți și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Dâmbovița, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în trafic de migranți, potrivit realitateadedambovita.net.

La data de 13 octombrie 2020, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, un transport ilegal de 9 migranți, de origine vietnameză. De asemenea, liderul grupării a fost oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România.

Din cercetări a reieșit că gruparea infracțională bănuită de trafic de migranți ar fi efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, 3 transporturi ilegale de migranți, de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria. Migranții ar fi fost transportați din Grecia către România.

4 personae urmează a fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea audierii, urmând a dispune măsurile legale în vederea tragerii la răspunderea penală.

Află detalii pe realitateadedambovita.net.

Mai multe articole despre:
migranti frontiera