MENIU

Noua metodă de a lupta împotriva risipei alimentare

Fostul chef Adam Smith a decis să lupte împotriva risipei alimentare deschizând în nordul industrial al Angliei o cafenea unde felurile sunt pregătite numai din alimente în pragul expirării, recuperate din supermarketuri, informează AFP. Proiectul său s-a extins rapid.

"Încă din prima zi am încercat să hrănesc oamenii și același lucru vreau să îl fac și acum", a declarat el pentru AFP evocând ascensiunea imperiului său etic, "Real Junk Food Project" (RJFP), care cuprinde în prezent 120 de cafenele afiliate în întreaga lume.

Lansat în decembrie 2013 într-un centru comunitar din cartierul defavorizat Armley din Leeds, proiectul lui Adam Smith are astăzi unități în Australia, Franța, Coreea de Sud, Statele Unite și chiar Nigeria.

"Oamenii încep să ne ia în serios", a spus inițiatorul la revenirea de la un eveniment de sensibilizare în privința combaterii risipei organizat la Parlamentul britanic. El le-a servit deputaților feluri de mâncare din alimente recuperate înainte să fie aruncate.

Potrivit Națiunilor Unite, aproape o treime din hrana produsă în lume pentru consumul uman anual se pierde sau se aruncă, adică circa 1,3 miliarde de tone.

Mai multe articole despre:
Hrană risipă Adam Smith