MENIU

Nouă linie de metrou în Sectorul 4! Anunțul lui Daniel Băluță

Nouă linie de metrou în Sectorul 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, vineri, că o linie de metrou va fi construită în zona Giurgiului - Luică - Progresul. Edilul a precizat că proiectul este în faza de început, dar că se va implica activ în realizarea lui. 

”Anunțul vine de la Ministerul Lucărilor Publice și înseamnă, în mod clar, o accelerare a dezvoltării  sectorului nostru. Va crește valoarea proprietăților, vor apărea oportunități noi de afaceri, se vor creea locuri de muncă bine plătite, ceea ce înseamnă creșterea nivelului de trai al locuitorilor sectorului 4. 
E drept, proiectul este încă la început, însă îl voi sprijini cu toate puterile și mă voi implica activ în tot ce înseamnă realizarea acestuia. 
Potrivit primelor informații, noua linie de metrou care va traversa și sectorul 4 va avea o lungime de 11,94 km, cu 13 staţii + 1 existentă (Gara de Nord) şi un depou (Progresul), capacitatea de transport estimată fiind de aproximativ  50.000 călători pe oră şi sens”, a scris, pe Facebook, edilul. 

Studiul de fezabilitate pentru construcția liniei 4 de metrou Lac Străulesti - Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul, a fost discutat într-o ședință a Consiliului interministerial de avizare lucrări publice de interes național și locuințe, la Ministerul Dezvoltării. Potrivit unui comunicat, proiectul prevede și achiziționarea a 15 trenuri. Valoarea totală estimată a proiectului este de 8.549.423.837,84 lei, iar durata de execuție este de 60 de luni.