MENIU

Nou-născut EXTERNAT din maternitate cu FRACTURĂ de CLAVICULĂ: noi acuzaţii de MALPRAXIS la Galaţi

Nou-născut externat din maternitate cu clavicula fracturată

Noi acuzaţii de malpraxis la Galaţi! Părinţii unui nou-născut îi acuză pe medicii de la maternitate din oraş că nu au descoperit la timp fractura de claviculă a fiului lor. Mai mult, mama susţine că nu a fost asistată la naştere de un medic şi că nu a fost consultată deloc până la externare.

Tânăra de 18 ani a născut la începutul săptămânii trecute un băieţel de 3,800 kg. Mama copilului susţine că a fost asistată doar de o moaşă. Deşi cel mic a fost consultat după naştere de un neonatolog, medicul nu a observat că nou-născutul avea o fractură la umăr. Abia la externare fractura a fost observată de un medic de gardă.

Părinţii copilului vor să tragă la răspundere întreg corpul medical al maternităţii. Tatăl micuţului este cu atât mai supărat cu cât a fost nevoit să scoată bani din buzunar pentru ca mama şi copilul să poată beneficia de atenţia asistentelor medicale.

Părinţii au depus o plângere la comisia de malpraxis.

O plângere va ajunge şi pe masa conducerii maternitatii din Galati, institutie care a refuzat să dea orice declaraţie. Acesta este al doilea caz de malpraxis investigat de către comisia de specialitate. Săptămâna trecută a fost înregistrată o altă plângere împotriva unui medic ortoped, pe care o gălăţeancă de 55 de ani îl consideraă responsabil pentru că unul dintre picioare i-a fost amputat.