MENIU

Nou focar de Covid-19 la Maternitatea din Timișoara

Nou focar de Covid-19 la Maternitatea din Timișoara

Opt cadre medicale de la Maternitatea ”Odobescu” din Timișoara au fost testate pozitiv cu Sars-Cov-2. Potrivit conducerii spitalului, cele mai multe sunt asimptomatice.

Cazurile pozitive au fost depistate la trei asistente și o infirmieră. Doar o asistentă are simptome.

”Sunt patru cadre medicale care fac parte din blocul operator de la secția de Ginecologie. Au fost depistate ca fiind pozitive la coronavirus, una dintre ele anunțase, încă din timpul weekend-ului, pe medicul coordonator al blocului operator că are simptome specifice de COVID-19 și domnia sa a luat decizia corectă de le izola pe toate cele 18 persoane cadre medicale medii care lucrau acolo. Pe toate le-am testat, patru dintre ele sunt pozitive, restul au fost negative și vom repeta testul la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat Daniel Malița, directorul Spitalului Municipal din Timișora, de care aparține Maternitatea.

Blocul operator funcționează la capacitate redusă, doar pe urgențe. În primăvară, la Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost un alt focar, cu peste 25 de paciente și cadre medicale pozitive, amintește realitateadetimis.net

Mai multe articole despre:
covid-19 maternitatea odobescu timisoara