MENIU

Nou cutremur în Turcia, resimțit în mai multe orașe! Bilanțul celor două seisme violente crește de la o oră la alta

Nou cutremur în Turcia!

Un nou cutremur a avut loc în Turcia, marți seară. Sesismul a avut loc la ora 20:10 (ora locală a României) și s-a produs în centrul Turciei, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România. Magnitudinea a fost de 4.9, la o adâncime de 10 km.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 64km N de Kahramanmaras, 129km V de Malatya, 130km N de Gaziantep, 132km NE de Osmaniye, 132km V de Adiyaman, 135km SE de Kayseri, 176km S de Sivas, 186km NE de Adana, 203km NV de Sanliurfa, 214km V de Elazig”, au precizat reprezentanții INCDFP.

Între timp, bilanțul celor două cutremure violente crește de la o oră la alta. Peste 7.200 de persoane au murit în Turcia și Siria, potrivit Sky News.

Noul bilanț a fost realizat după ce ministrul turc al Sănătății a anunțat că 5.434 de persoane au fost ucise numai în Turcia. Operațiunile de căutare și salvare sunt în defășurare.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat zonă de dezastru în cele zece provincii afectate de cutremurele devastatoare din sudul Turciei și a impus stare de urgență în regiune timp de trei luni.

Stare de urgență timp de trei luni în Turcia după CUTREMURELE catastrofale - Bilanț tragic: peste 5.300 de morţi şi 24.000 de răniţi

Mai multe articole despre:
cutremur turcia seism