MENIU

Noi vești în cazul Colectiv! Dosarul a fost clasat după 9 ani de la tragedia care s-a soldat cu 65 de decese

Supraviețuitorii și familiile celor afectați de tragedia din clubul Colectiv au primit o veste devastatoare: dosarul „Colectiv 2” a fost clasat, după aproape nouă ani de la catastrofa care a marcat România. Decizia adâncește durerea și frustrările celor care au pierdut persoane dragi în incendiul din 30 octombrie 2015 și ridică întrebări serioase privind justiția în acest caz.

Dosarul „Colectiv 2” a fost clasat: Supraviețuitorii și familiile victimelor se confruntă cu o nouă lovitură

Incendiul din clubul Colectiv a provocat un val de suferință și indignare națională, lăsând în urmă 65 de victime și multe alte persoane cu răni severe. În urma tragediei, au existat multiple critici referitoare la condițiile din spitalele românești și la procedurile de transfer al pacienților arși în străinătate. În dosarul „Colectiv 2” s-au adus acuzații privind întârzierea transferurilor internaționale și lipsa de condiții adecvate în unitățile medicale, aspecte considerate cruciale pentru salvarea vieților.

În urma clasării dosarului, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și managerii de spitale implicați nu mai sunt supuși acuzațiilor. Decizia a stârnit un val de nemulțumire și revoltă în rândul familiilor victimelor, care se gândesc acum să recurgă la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) pentru a contesta această hotărâre.

Motivul clasării dosarului a fost explicat de procurori, care au menționat că faptele de abuz și neglijență în serviciu nu erau prevăzute în legea penală aplicabilă. În esență, statul român nu avea obligația legală de a asigura transportul pacienților către spitalele din străinătate, în ciuda gravității arsurilor suferite de aceștia.

Tragedia din Colectiv a fost una dintre cele mai devastatoare din istoria recentă a României, iar evenimentele din această seară vor rămâne întipărite în memorie. Familia și apropiații celor care au murit sau au suferit în urma incendiului continuă să caute răspunsuri și justiție, în fața unui sistem juridic care pare să le fi întors spatele.