MENIU

Noi tensiuni la vârful UE. Mateo Renzi denunță concluziile summitului de la Bratislava

Premierul italian Matteo Renzi s-a declarat vineri nemulțumit de concluziile summitului UE de la Bratislava, iar din acest motiv nu a participat la conferința comună de după reuniune cu omologii săi german și francez, relatează Reuters.

"Nu sunt mulțumit de concluziile (summitului) cu privire la creșterea economică și imigrație", a declarat Renzi pentru presă după această întâlnire informală a șefilor de stat și de guverne care vizat între altele, să refacă încrederea publicului european și să găsească o cale de urmat după Brexit.

"Nu pot să susțin o conferința de presă împreună cu Merkel și Hollande fără să le împărtășesc pozițiile", a răspuns premierul italian când a fost întrebat de ce nu a luat parte la conferința de presă comună a cancelarului german Angela Merkel și președintelui francez Francois Hollande, potrivit news.ro.

Era neclar dacă Renzi a fost invitat sau nu să participe la conferința de presă comună a celor doi.

Liderul italian a criticat regulile bugetare ale UE și a apreciat că summitul nu a făcut vreun progres semnificativ în soluționarea crizei migrației care afectează Uniunea.

"Că să definești drept un pas înainte documentul de azi (vineri) cu privire la migranți ai nevoie de o anumită formă de fantezie, de o vorbărie amețitoare", a denunțat Renzi.

Mai multe articole despre:
summit UE Matteo Renzi summit bratislava