MENIU

Noi suspiciuni privind originea Sars-Cov-2. OMS cere o ANCHETĂ pentru a se stabili dacă virusul s-a scurs din laborator

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a cerut marți o nouă anchetă privind originea pandemiei. OMS ia în calcul ca virusul să se fi scurs dintr-un laborator din China. Tedros Adhanom Ghebreyesus a criticat datele insuficiente oferite de partea chineză în cadrul misiunii experţilor internaţionali din această iarnă.

Experții OMS s-au deplasat în China în perioada 14 ianuarie - 9 februarie, țară în care au apărut primele cazuri de boală, în decembrie 2019. Înaintea misiunii, experții spuneau că ipoteza unei scurgeri de laborator este cea mai puţin probabilă.

”Ancheta necesită o cercetare mai aprofundată, probabil în cadrul unor noi misiuni cu experţi specializaţi, pe care eu sunt gata să le desfăşor”, a anunțat Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă cu ţările membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii asupra raportului publicat oficial marţi, potrivit Agerpres. 

Raport final al OMS: Originea SARS-CoV-2, un mister. Scenariul pieței din Wuhan, incert

Directorul OMS a mai precizat că, în timpul misiunii din China, experții internaționali ”au comunicat despre dificultăţi în accesarea datelor brute”, o critică publică rară la adresa modului în care Beijingul a gestionat această anchetă comună.