MENIU

NOI SCHIMBĂRI în strategia de vaccinare anti-Covid: Vaccinarea la liber, ETAPIZATĂ. Cine va avea PRIORITATE

Campania de vaccinare antiCovid, etapa 3

Apar noi schimbări în strategia de vaccinare. Etapa a treia, cea în care ar fi trebuit să fie imunizați toți românii, se va face etapizat, în funcție de activitățile desfășurate, potrivit surselor din Ministerul Sănătății. Asta înseamnă că vaccinarea românilor la liber se va amâna, iar asta din cauza lipsei dozelor, relatează Realitatea PLUS. 

Vorbim despre angajații din HORECA, din supermarketuri, precum și despre funcționarii publci, care vor fi prioritari, spun sursele din MS. 

Conform informațiilor publice de pe platforma națională de informare despre vaccinarea COVID,  în cea de-a treia etapă ar trebui în mod normal să fie inclusă populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Astfel, a treia etapă, care ar trebui să înceapă în luna martie, ar putea să se desfășoare etapizat, în funcție de activitățile pe care oamenii le desfășoară și asta ca urmare a lipsei de doze de vaccin antiCovid. 

Printr-o situație similară am trecut recent, atunci când autoritățile au decis ca începând din data de 28 ferbuarie aproximativ 35.000 de persoane să fie reprogramate cu 10 zile la vaccinare, tot ca urmare a deficitului de vaccinuri. Totul se datorează, spun autoritățile, faptului că în săptămâna 18 - 24 ianuarie am primit cu circa 50% mai puține doze decât trebuiau alocate țării noastre. 

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech,începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 721.184, la un număr de 598.135 persoane din care: 475.086 persoane vaccinate cu 1 doză și 123.049 persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului.