MENIU

Noi restricții în Israel. Țara a înregistrat cel mai mare bilanț al infectărilor cu Sars-Cov-2 de la începutul anului

Israelul reimpune restricțiile

Deși este statul cu cea mai de succes campanie de vaccinare, Israelul impune noi restricții. Guvernul permite accesul în majoritatea spațiilor doar pe baza certificatului Vovid. Decizia fost luată pe fondul celui mai mare bilanț de infectări din ianuarie și până acum, potrivit Realitatea Plus. 

În Israel, accesul în restaurante, hoteluri, muzee și biblioteci se va face doar cu pașaportul de vaccinare sau cu un test PCR negativ. Copiii până în 12 ani pot fi testați gratuit. La fel se aplică și pentru evenimentele culturale sau sportive și la fel și pentru bisericile care primesc mai mult de 50 de credincioși.

Evenimentele publice sunt limitate la 400 de persoane la interior și 500 în aer liber, iar la cele private doar 50 participanți au voie în interior și 100 afară.

Israelul este prima țară care a dus o campanie de vaccinare masivă încă din luna decembrie a anului trecut, imediat ce vaccinul Pfizer a fost aprobat. Peste 62% din israelieni sunt imunizați complet anticovid, iar peste un milion de persoane au primit deja și a treia doză de vaccin.

Guvernul recurge la aceste restricții pe fondul celor 8.700 de cazuri raportate într-o singură zi. Este cel mai mare număr de cazuri, iar specialiștii consideră că acest bilanț dă startul celui de-al patrulea val al pandemiei.