MENIU

Noi RESTRICȚII în Bulgaria ca urmare a EXPLOZIEI de cazuri de Covid-19. Spitalele, depășite de situație

Noi RESTRICȚII în Bulgaria ca urmare a EXPLOZIEI de cazuri de Covid-19. Spitalele, depășite de situație

Guvernul bulgar, reticent până în prezent privind impunerea de măsuri restrictive legate de pandemia de coronavirus, a decis, astăzi, închiderea școlilor, a restaurantelor și a centrelor comerciale, în condițiile în care spitalele sunt depășite de explozia numărului de cazuri de COVID-19. Măsurilviruslui e menite să încetinească ritmul răspândirii vor intra în vigoare vineri și vor dura până în 21 decembrie, relatează HotNews.ro.

Aceastea nu sunt, însă, singurle măsuri avute în vedere de autorități. Astfel, pe lângă închiderea creșelor, a școlilor, universităților, restaurantelor, cafenelelor și centrelor comerciale, călătoriile turistice organizate vor fi, de asemenea, interzise iar competițiile sportive se vor derula fără public.
 
Totodată, sălile de sport se vor închide, în vreme ce teatrele vor putea funcționa cu maxim 30% din capacitatea sălilor.

Magazinele neesențiale rămân, însă, deschise.

Bulgaria a fost una dintre primele țări care au impus carantină în primul val al epidemiei, în martie, dar în urma unei puternice mișcări de contestare din vară, premierul Boiko Borisov a redus măsurile la simplul port al măștii.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Bulgaria a înregistrat 3.226 decese, dintre care peste 150 în cursul ultimelor 24 de ore, în această țară cu 7 milioane de locuitori. În ceea ce privește numărul de infectări, țara a raportat un total de 129.348 de cazuri de COVID-19.
Mai multe articole despre:
restrictii bulgaria coronavirus