MENIU

Noi proiecte pentru pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. Anunțul ministrului Familiei

Ministrul Familiei, Natalia Intotero. Foto: Facebook

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a anunțat recent că apelul de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) a fost prelungit, oferind oportunitatea de a dezvolta rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie. 

Conform declarației ministrului, cererile de finanțare pot fi depuse până pe 1 martie 2024 sau 23.59, iar termenul estimativ pentru finalizarea etapei de evaluare este 1 aprilie 2024, iar pentru finalizarea etapei de contractare este 15 aprilie 2024. Acest apel de proiecte este unul competitiv, iar depunerea proiectelor se face exclusiv online, prin intermediul platformei electronice dedicate PNRR, disponibilă la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Un aspect important de menționat este că valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 330.000 Euro fără TVA, oferind posibilitatea unor investiții semnificative în infrastructura și serviciile destinate copiilor vulnerabili. Obiectivul acestui al doilea apel este de a crea 64 de servicii sociale, acoperind nevoile unui număr extins de copii care se confruntă cu provocări din mediul familial.

Alertă pentru utilizatorii WhatsApp: Unele telefoane nu vor mai putea accesa aplicația de la sfârșitul lunii. Lista completă a dispozitivelor

„A fost prelungit apelul de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Investiția I.1- Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie.

Cererile de finanțare pot fi depuse până pe 𝟏 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟑.𝟓𝟗.

Menționăm că termenul estimativ pentru finalizarea etapei de evaluare este 1 aprilie 2024, iar termen estimativ pentru finalizarea etapei de contractare este 15 aprilie 2024.

Apelul de proiecte este unul competitiv, iar depunerea proiectelor se face exclusiv online, prin intermediul platformei electronice dedicate PNRR, https://proiecte.pnrr.gov.ro.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 𝟑𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐄𝐮𝐫𝐨 fără TVA.

Obiectivul acestui al doilea apel este crearea a 64 de servicii sociale.

Moneda euro digitală a fost aprobată cu votul a trei europarlamentari români. Cine este singurul oficial român care s-a opus

Investițiile pot fi făcute pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.

Ghidul specific al apelului de proiecte precum și alte informații utile regăsiți în acest link: https://mfamilie.gov.ro/1/pnrr/”, a anunțat ministrul Familiei pe pagina oficială de Facebook.

Viktor Orban, un nou discurs fără menajamente: „Ne-ar plăcea foarte mult ca Donald Trump să se întoarcă”