MENIU

Noi probleme la "Spitalul grozei" Pantelimon: conducerea a închis ochii la nereguli grave - DOCUMENT

La Spitalul groazei din Capitală, acolo unde două doctorițe sunt cercetate pentru omor calificat cu premeditare, medicamentele din categoria stupefiantelor, precum morfina, codeina sau anestezicele, riscă să ajungă pe mâna oricui. O dovedește chiar un raport întocmit în aprilie 2024. Deși au fost găsite nenumărate nereguli, conducerea spitalului nu a luat nicio măsură.

Potrivit raportului de control, în vestiarul medicilor erau depozitate materiale sanitare și medicamente. De exemplu, în cutiile destinate deșeurilor infecțioase erau aruncate gunoaie menajere, iar graficul pentru curățenie din depozitul pentru lenjerie murdară lipsea cu desăvârșire. Dar cea mai gravă constatare în urma controlului făcut de directoarea de îngrijiri medicale, care ulterior și-a dat demisia, este legată de modul în care erau păstrate medicamentele din categoria stupefiantelor, arată o anchetă cetateanul.net.

Potrivit documentului, dulapul cu stupefiante nu era încuiat și exista oricând riscul ca persoane neautorizate să aibă acces la ele.

Procurorii care cercetează acum presupusa tentativă de sinucidere a partenerului de viață al „doctoriței cu coasa” încearcă să afle de unde a obținut acesta anestezicul pe care și l-a injectat. O posibilă pistă pentru procurori ar putea fi chiar Spitalul Pantelimon, acolo unde fiecare pare că face ce vrea, fără să existe reguli.