MENIU

Noi prefecți, numiți din nou de Guvern după alegerile locale

Guvernul Ludovic Orban, 1 octombrie 2020 Foto: Gov.ro

Guvernul a decis, prin hotărâri, numirea de noi prefecţi în judeţele Mehedinţi, Argeş şi Bistriţa-Năsăud. Aceștia au revenit ]n funcție după ce au candidat la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, pentru șefia CJ din județele lor dar au pierdut. Ei fuseseră eliberați din funcția de prefect la începutul lunii august pentru a putea participa la scrutinul local.

 

Cristinel Pavel a fost numit joi prefect al judeţului Mehedinţi, înlocuind-o în funcţie pe Doina Dobre, care a fost eliberată din funcţia de prefect de Mehedinţi şi a fost desemnată ca subprefect al aceluiaşi judeţ.

Cristinel Pavel a fost eliberat din funcția de prefect de Mehedinți la începutul lunii august pentru a candida la președinția CJ Mehedinți. La alegerile din 27 septembrie a ieșit pe al doilea loc, după candidatul PSD. 

Emanuel Soare a fost numit joi prefect al judeţului Argeş. El a fost eliberat din funcția de prefect de Argeș în luna august, după ce  a fost desemnat candidat pentru funcția de președinte al CJ Argeș. La alegerile locale de pe 27 septembrie, Emanuel Soare a fost devansat de candidatul PSD care a câștigat președinția CJ Argeș.

De asemenea, Nechita-Stelian Dolha a fost numit prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. El a revenit în acest post după ce a candidat la șefia CJ Bistrița-Năsăud. La alegerile din 27 septembrie, Dolha a obținut 34,90% din voturi, mai puțin decât contracandidatul de la PSD.