MENIU

Noi măsuri în cazul Gavriș. Ministrul Lucian Bode le ia apărarea polițiștilor și jandarmilor

Lucian Bode

Lucian Bode a solicitat lămuriri urgente cu privire la modul în care au ajuns în spațiul public imaginile și informațiile cu petrecerea ilegală la care a participat comisarul Radu Gavriș, neasumate de nimeni. Ministrul de Interne a precizat luni, în exclusivitate la Realitatea Plus, că s-a dispus cercetarea prealabilă față de ofițer, care, momentan, rămâne adjunct al Poliției Capitalei. 

”În această dimineață, s-a dispus înlocuirea ofițerului de la comanda activităților de prevenire și combatere Covid la nivelul municipiului. 
Poliția Română a dispus declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul repectiv pentru a stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare.
De asemenea, am solicitat lămuriri cu privire la cum au ajuns în spațiul public acele imagini și date neasumate de nimeni și dacă șeful Poliției Centrului Vechi avea competențe să comunice public ceea ce a comunicat. Acesta a spus: ”comunicatele de presă ale poliției sunt infecte” - așa ceva este inadmisibil.
S-a declanșat cercetarea prealabilă, în timpul căreia ofițerul rămâne în funcția pe care și-a câștigat-o în urma unui concurs. Doar în momentul în care există o cercetare penală poate fi suspendat sau pus la dispoziție”, a anunțat Bode. 

Ministrul de Interne a făcut și precizări despre acțiunile întreprinse de polițiști și jandarmi în ziua respectivă, pentru a înlătura dubiile privind profesionalismul acestora. 
”Resping categoric orice încercare de a pune semnul egal între derapajele unora, indiferent de funcția pe care o ocupă, și instituțiile statului român.  
Responsabilitatea și corectitudinea cu care au acționat polițiștii și jandarmii au condus la limitarea răspândirii pandemiei, evident, împreună cu majoritatea românilor care au înțeles să respecte restricțiile. 
În ceea ce privește activitățile întreprinse, în ziua respectivă au fost verificați 740 de operatori economici în București, dintre care trei în Centrul Vechi. Au fost verificate peste 7.700 de locații și obiective de interes, așa cum sunt restaurantele și terasele. În seara zilei de 22 ianuarie, în jurul orei 19:00-19:15, polițiștii au depistat 27 de persoane în localul respectiv. Au sancționat agentul economic cu 5.000 de lei, iar 25 de participanți au primit amenzi totale de 17.500 de lei. (...)”, a precizat Bode.

Polițiștii au deschis și dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce trei persoane care ar fi trebuit să stea în izolare au fost depistate în local. Unul dintre cei trei cetățeni cercetați este austriac, a adăugat Bode, la Realitatea Plus.