MENIU

NOI măsuri coronavirus în Spania: Stare de urgență menținută în Madrid și RELAXĂRI pentru industria hotelieră

Comunitatea Madrid a anunțat că de joi se va menține starea de carantină dar vor fi câteva mici relaxări după ultimele cifre în scădere ale epidemiei de coronavirus. Astfel că Madrid restabilește starea de urgenţă și închiderea activității hoteliere la ora 23.00 de joi, în timp ce comunități precum Andaluzia sau Castilla y León au exclus măsuri de relaxare, cel puțin pe termen scurt. O reducere a restricțiilor au anunțat și comunitățile din Murcia și Catalonia.

 

Astfel, începând de joi, limitarea mobilității pe timp de noapte va fi stabilită la ora  23.00, iar industria hotelieră va putea rămâne deschisă peste ora 21.00. Regulile rămân valabile până la 1 martie. 

Până la 1 martie rămân interzise însă întâlnirile, petrecerile particulare. Este singura restricție care rămâne în vigoare, așa cum a fost emisă pe 25 ianuarie. Restul se relaxează din cauza scăderii incidenței regionale.

Ministerul Sănătății din Spania a raportat miercuri 10.057 noi cazuri pozitive și 530 de noi decese, cifre ridicate, dar mai mici față de cele înregistrate în urmă cu o săptămână, când au fost raportate 766 de decese, scrie presa spaniolă

Cea mai așteptată măsură a hotelierilor, și cea care a generat cele mai multe controverse la nivel politic dar și a opiniei publice, este relaxarea orelor de închidere. Astfel că, începând de joi, barurile și restaurantele trebuie să închidă la ora 23.00 și nu vor putea primi noi clienți după ora 22.00.

Sunt permise servicii de preluare cu preluare la unitate până la ora 23.00 și servicii de livrare la domiciliu până la ora 24.00. În plus, se menține numărul maxim de persoane la o masă la patru în spații interioare și de șase persoane pe terase.

Și cinematografele, teatrele, circurile și alte spații culturale și de agrement își vor încheia activitatea după ora 22.00, mai ales că se menține interdicția circulației după ora 23.00.

În cazul bisericilor, a lăcașurilor de cult, acestea pot rămâne deschise și după ora 22.00, atât timp cât se respectă starea de urgență