MENIU

Noi informații în cazul elevei de 16 ani care a murit în casa unui traficant de droguri. Individul a fost trimis în judecată

Traficantul de droguri implicat în moartea unei eleve de 16 ani, care a consumat un drog sintetic periculos, a fost trimis în judecată alături de alți doi inculpați. Informația a fost anunțată marți de către DIICOT.

Ce au transmis autoritățile

„Prin rechizitoriul din data de 20.06.2024, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamț au dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri," a anunțat DIICOT.

Din materialul probator administrat reiese că, la data de 30.07.2023, unul dintre inculpați a achiziționat droguri de mare risc de la un coinculpat, le-a consumat și a oferit o cantitate semnificativă unei minore de 16 ani. În urma consumului, adolescenta a decedat. Conform raportului medico-legal, moartea a fost violentă și cauzată de insuficiență cardio-respiratorie acută, urmare a unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETHCATINONĂ (mefedronă), manifestată prin vasoplegie toxică și hemoragie generalizată.

Detalii din anchetă

Ancheta a relevat că cei doi coinculpați au deținut și comercializat în mod repetat, între iunie 2022 și august 2023, droguri de risc (canabis) și droguri de mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea de cristal). De asemenea, s-a constatat că unul dintre inculpați a pus la dispoziție, zilnic, apartamentul său pentru consumul de droguri între 15.07.2023 și 01.08.2023.

Prin același rechizitoriu, procurorii au solicitat instanței obligarea inculpaților la plata sumei de 18.000 lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Neamț.