MENIU

Noi informaţii despre dispariţia misterioasă a avionului în Malaezia

Australia nu a detectat nimic lângă coastele sale

Primul ministru australian a declarat luni că nu a primit informații care să ateste că Boeingul 777 Malaysia Airlines, dispărut misterios în urmă cu nouă zile, ar fi trecut pe deasupra coastelor țării sale.

Autoritățile din Malaezia au anunțat în weekend că zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, a modificat "deliberat" traseul și a continuat să zboare aproape șapte ore după dezactivarea sistemelor de comunicații, amintește AFP.

Un semnal prin satelit situa aparatul în urmă cu nouă zile de-a lungul unui arc de nord din nordul Thailandei până în Asia Centrală sau de-a lungul un arc de sud, din Indonezia spre sudul Oceanului Indian.

Întrebat dacă Boeingul a fost detectat de Australia, a cărei coastă de vest este scăldată de sudul Oceanului Indian, Tony Abbott a declarat: "Nu am nicio informație în acest sens".

Australia are două avioane de supraveghere Orion implicate în operațiunile de căutare coordonate de Malaezia. Unul dintre aceste aparate a fost redesfășurat în zona Oceanului Indian, a adăugat Tony Abbott în fața reporterilor.

" Eu cred că vor fi trase lecții din această afacere și cred că unele dintre aceste lecții vor fi în domeniul de urmărire a avioanelor în zbor", a mai spus el.

Mai multe articole despre:
dispariţie avion Autoritățile din Malaezia