MENIU

Noi focare de coronavirus în Timiș, singurul județ roșu din țară - printre ele, o creșă, grădiniță, Primăria Timișoara

coronavirus Foto: Pixabay.com

Noi focare de coronavirus în singurul județ roșu din țară! Trei noi focare COVID-19 au fost anunţate, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş. Județul este în continuare în scenariul roșu și miercuri, cu o rată de incidentă coronavirus de 4,18, și cu cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore - 318, potrivit bilanțului oficial.

 

Cele trei focare de COVID-19 au fost identificate de DSP la o creşă, o grădiniţă cu  program prelungit şi la o fabrică din Timişoara, un focar din Jimbolia fiind închis. În total, în judeţ au rămas active 11 focare COVID-19, cu 172 persoane testate pozitiv, potrivit Agerpres. 

În plus, miercuri, primarul Timișoarei a anunțat că este un focar de COVID-19 la Direcția de Urbanism iar documentele vor fi eliberate cu întârziere.

Documentațiile legate de urbanism vor ieși pe poarta  Primăriei Timișoara cu mai multă întârziere în următoarea săptămână, pentru că întreaga direcţie de specialitate a fost afectată de Covid 19. Inclusiv șefa Direcției de Urbanism a fost infectată, mare parte din personal este, de asemenea, afectată, iar restul sunt în izolare la domiciliu, potrivit debanat.ro.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 318 noi îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 180 în Timişoara, după efectuarea a 2.634 de teste, dintre care 436 rapide, şi două decese.

În spitalele din judeţ sunt internaţi 360 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 58 sunt în secţiile ATI.

Rata de infectare a judeţului a urcat la 4,18 la mia de locuitori, iar în Timişoara a ajuns la 5,73, de la 5,57 raportată anterior.

De la începutul pandemiei, în judeţul Timiş s-au înregistrat 37.725 de infectări cu SARS-CoV-2 şi 821 de decese cauzate de COVID-19.

Cei mai ridicaţi indici de contaminare se menţin în comunele Niţchidorf (13,98, în scădere faţă de raportarea anterioară), Dumbrăviţa (8,77, în creştere faţă de raportarea anterioară), Şag (6,96, constant) şi Şandra (8,62, în creştere), propuse de DSP pentru carantinare.