MENIU

Noi dezvăluiri șocante în cazul Adi de la Brad. În ce condiții trăiau 12 "copii ai Soarelui"

12 minori descoperiți în comunitatea autointitulatului lider spiritual Adi de la Brad au fost identificați de către organele de cercetare penală în baza certificatelor de naștere. Niciunul nu este în evidența vreunui medic de familie, iar cei care au vârstă școlară nu sunt înscriși la vreo unitate de învățământ.

12 copii cu vârste între patru luni și 12 ani, aflați în cătunul Pleșa (comuna Ribița), în comunitatea „Copiii Soarelui” au fost evaluați de angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, potrivit Ziarul Hunedoarenului.

Minorii au fost identificați în baza certificatelor de naștere. Erau însoțiți de aparținători legali (de către ambii părinți sau doar de mamă, după caz). În baza examinării la fața locului s-a constatat că minorii au o dezvoltare fizică adecvată vârstei și nu prezintă forme de abuz fizic.

Conform declarațiilor aparținătorilor legali, minorii nu sunt înscriși pe lista vreunui medic de familie, în caz de boală aceștia fiind tratați cu produse naturiste. De asemenea, în cazul copiilor cu vârstă de școlarizare, s-a stabilit că aceștia nu frecventează forme de învățământ de stat în România, părinții prezentând documente potrivit cărora minorii ar urma cursuri la o unitate școlară din Statele Unite ale Americii, acest aspect fiind în prezent verificat, a informat DGASPC Hunedoara.

 Secta "Copiii Soarelui" din Hunedoara - Guru are 7 copii cu 7 femei - Cum erau abuzați minorii