MENIU

Noi detalii în cazul tentativei de asasinare a premierului slovac. Atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și mărturisește că e mândru de fapta sa

Atacatorul premierului slovac Robert Fico

Noi detalii ies la iveală în cazul tentativei de asasinat a premierului slovac Robert Fico. Potrivit anchetatorilor, atacatorul este un apropiat al extremei pro-ruse și le-a spus anchetatorilor că este mândru de fapta sa. Pe de altă parte, starea premierului este în continuare una foarte gravă, însă medicii au reușit să îl stabilizeze. Șeful Guvernului a fost operat din nou și este monitorizat în permanență. 

 

Bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac a fost pus sub acuzare și riscă de la 25 de ani de detenție până la închisoare de viață. Oamenii legii spun că acesta și-a premeditat atacul de aproape 8 luni.

Premierul slovac Robert Fico este în continuare în stare gravă după ce a fost împușcat, după o ședință de guvern. El a suferit o intervenție chirurgicală de urgență timp de câteva ore și a fost în comă indusă pentru mai mult timp.

Atentat în Slovacia. Bărbatul care l-a împușcat pe premierul Robert Fico, legături cu o grupare paramilitară pro-rusă

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, a vorbit în exclusivitate la Realitatea PLUS despre tentativa de asasinat din Slovacia.

"Îl cunosc pe Fico de când nu eram premier. E un tip cu convingeri foarte puternice, cu prieteni și adversari, dar asta nu contează, violența nu e o soluție și nu în Europa", a spus Ponta.

Slovacia a fost marcată de controverse în ultimele luni din cauza unor măsuri luate de Guvern, atât în sfera juridică, dar și în ceea ce privește libertatea presei. 

Atentat în Slovacia. Cine este bărbatul care l-a împușcat pe premierul Robert Fico?

Mai multe articole despre:
robert fico slovacia