MENIU

Noi detalii în cazul Raisei, copila de 2 ani ucisă în Dolj. Fratele minorei a fost luat în plasamanet

Tragedia petrecută în Dolj, unde Raisa, o fetiță de doar doi ani, a fost găsită moartă într-o râpă, continuă să zguduie țara. În urma acestui incident șocant, fratele micuței a fost luat de urgență în plasament, iar autoritățile intensifică investigațiile pentru a elucida circumstanțele acestei morți violente.

Ancheta continuă în cazul Raisei

Familia Raisei este supusă unei atenții sporite din partea poliției, mai ales după ce au ieșit la iveală problemele lor cu cămătarii. Se pare că părinții Raisei, care muncesc frecvent în străinătate, au datorii mari și au fost amenințați în repetate rânduri. Aceasta a ridicat suspiciuni suplimentare cu privire la posibilele motive din spatele crimei.

Conform informațiilor furnizate de un site de știri, fratele Raisei a fost luat de urgență în plasament pentru a fi protejat. Se pare că el și Raisa erau crescuți în mare parte de bunicii lor, din cauza absenței frecvente a părinților, plecați la muncă în străinătate. Chiar și în aceste condiții, familia nu a fost ferită de probleme și conflicte.

Ce a transmis mama copilei

Mama Raisei a vorbit public despre dificultățile financiare și amenințările primite din partea cămătarilor. Ea a mărturisit că nu știe cine ar fi putut să-i facă rău fetiței, dar speră ca vinovații să fie pedepsiți. 

„Amenințări au fost că ne certăm noi între noi, că pe unde ne prindem, una, alta. De la niște oameni, de am luat noi niște bani cu dobândă de la ei, nu le-am dat banii. Cine ar fi putut să facă... oricine ar fi putut, că e cel mai apropiat din neam să fie, vreau să se plătească!”, a declarat ea pentru observatornews.ro.

Bunica Raisei, care a avut grijă de ea și a petrecut mult timp cu nepoata ei, este devastată de vestea morții acesteia. Ea a povestit că, în ziua dispariției, Raisa era în curte, iar familia era acasă, cu excepția unei fiice care plecase la magazin. Disperată, bunica a căutat-o peste tot, inclusiv la vecini, dar fără succes. 

„Fata era în curte aici la mine, unde locuiesc. Eram toți acasă în afară de o fată pe care o am, care a plecat la magazin să ia ceva pentru copii. (…) Eu săpam în grădină. Fata mea a plecat, una dintre ele că eu am șapte fete, a plecat la sora mare să ia un grătar și a luat copiii după ea. Raisa a rămas acolo la fiica mea mare, nu s-a întors”, a relatat bunica în cadrul unui post TV.

Astăzi, unul dintre verișorii copilei a fost audiat de procurori. Se pare că adolescentul de 15 ani este principalul suspect în cazul uciderii micuței de doi ani și cinci luni. Raisa Stan a avut parte de o moarte violentă.