MENIU

Noi detalii în cazul morților de la Spitalul Sfântul Pantelimon. O femeie a fost reținută pentru mărturie falsă

Miercuri, procurorii au reținut o martoră din dosarul privind morțile de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, acuzând-o de mărturie mincinoasă. Potrivit anunțului făcut de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, aceasta a fost adusă cu mandat la Serviciul Omoruri pentru audieri.

Femeia este acuzată de mărturii mincinoase

După audiere, martora a fost acuzată de mărturie mincinoasă și a devenit suspectă, fiind reținută pentru 24 de ore, conform sursei citate.

Această persoană este o asistentă de la Secția ATI a Spitalului Sfântul Pantelimon.

„Martora de mai sus, după ce a fost audiată, a fost acuzată de mărturie mincinoasă, a dobândit calitatea de suspect și a fost reținută pentru 24 de ore”.

La finele lunii aprilie, mai multe anchete au fost inițiate, inclusiv una penală, în urma acuzațiilor legate de decesul mai multor pacienți într-un interval scurt de timp la Secția ATI a unității medicale. Aceste decese ar fi survenit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.

Colegiul Medicilor din București a prezentat rezultatul anchetei efectuate la Spitalul Pantelimon din Capitală, menționând că în cele 17 cazuri de deces nu s-au ridicat suspiciuni privind abateri de la protocoale sau acțiuni intenționate de suprimare a vieții unui pacient.