MENIU

Noi detalii în cazul crimei de la Brăila. Polițiștii au ajuns la poarta femeii, dar pentru că nu a răspuns nimeni au plecat

Într-un caz șocant care a zguduit comunitatea din Brăila, noi detalii ies la iveală despre modul în care autoritățile au gestionat o intervenție crucială. În ciuda gravității situației, polițiștii care au fost trimiși la locul crimei au făcut o greșeală greu de explicat: au bătut la poartă, dar pentru că nu le-a răspuns nimeni, au ales să plece, fără să verifice în detaliu ce se întâmplă în interiorul locuinței.

Cazul de la Caracal se repetă în România

O anchetă a fost deschisă la IPJ Brăila după intervenția polițiștilor care au ajuns la poarta femeii ucise. Victima a fost găsită moartă, la aproape 24 de ore după ce a sunat la 112.

Crima a avut loc într-o locuință din Brăila, unde o femeie a fost găsită fără viață. Vecinii, alarmați de zgomote și comportamente suspecte, au apelat numărul de urgență 112 pentru a semnala posibile violențe în curs. La fața locului s-au deplasat polițiști, însă a fost prea târziu, căci femeia zăcea moartă alături de soț care s-a sinucis.

Cu o zi înainte, oamenii legii au mers la casa femeii după ce aceasta a sunat la 112, însă pentru că nimeni nu le-a deschis au plecat. Aceștia au transmis că nu au reușit să localizeze zona de unde a fost efectuat apelul, deși serviciul de telecomunicații speciale a indicat o locație aproximativă.

Conform martorilor, polițiștii au ajuns la adresa indicată și au bătut la poartă. Întrucât nu au primit niciun răspuns, au decis să plece fără să investigheze mai departe. Această decizie a fost criticată aspru de comunitate și a ridicat numeroase întrebări privind profesionalismul și procedurile urmate de polițiști în astfel de situații critice.

Femeia ar fi reușit să fugă, dar călăul a venit după ea

Vecinii spun că femeia a reușit să fugă din curte, însă călăul a prins-o. Individul a fugit pentru a doua oară după femeie a reușit să o aducă înapoi în casă și să o sechestreze acolo.

„Ea a fugit din curte. Și mama ei stă pe strada cealaltă. A luat-o pe uliță, a ajuns până la jumătatea străzii, dar el a ajuns-o din urmă, cu bicicleta, și a adus-o înapoi”, povestește o vecină.

Potrivit datelor din anchetă, femeia a fost ucisă de concubinul său, cu care se certase. Bărbatul de 50 de ani și-a pus, ulterior, capăt zilelor. Criminalul avea antecedente penale.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila a deschis o anchetă internă pentru a stabili cum s-a ajuns la o asemenea eroare și cine se face responsabil de aceasta. Potrivit reprezentanților IPJ, se vor analiza toate circumstanțele intervenției și se va decide asupra măsurilor disciplinare care se impun.