MENIU

Noi detalii în cazul copiilor care au căzut de la trei metri de pe tiroliană. Reprezentanții parcului de distracții din România dau vina pe victime

Reprezentanții parcului de distracții din Hunedoara dau vina pe copiii căzuți pentru acest incident. Care este motivul care ar fi dus la ruperea tirolianei.

Ce au transmis administratorii Dinosaur World Transylvania

Administratorii parcului de distracții Dinosaur World Transylvania au afirmat că incidentul în care patru copii au fost răniți marți, după ce au căzut de pe o tiroliană, s-a produs din cauza nerespectării regulilor de siguranță.

 Conform declarației de pe pagina de Facebook a parcului, „incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranță la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost șapte copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălțime de 50 cm, nu de la 3 metri, așa cum s-a vehiculat pe internet.”

Reprezentanții parcului au subliniat că „toți copiii implicați sunt bine și nu au suferit răni grave” și că imaginile și videoclipurile legate de acest incident, care au apărut online, ar exagera gravitatea situației.

„Siguranța vizitatorilor noștri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur și distractiv pentru toți copiii și familiile care ne vizitează,” a conchis echipa Dinosaur World Transylvania.

Oamenii legii au deschis o anchetă penală în acest caz

În urma incidentului, poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă. În comunicatul IPJ Hunedoara se precizează că „la data de 9 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg au fost sesizați, prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că într-un parc de agrement din localitatea Sânpetru, județul Hunedoara, patru copii ar fi căzut de pe o tiroliană aflată în incinta parcului. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că patru copii, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, în timp ce se aflau în incinta parcului, însoțiți de către părinți, ar fi căzut de pe o tiroliană de la aproximativ 3 m.”

Victimele au fost preluate și transportate de echipajele medicale la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Poliția a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

La locul incidentului au intervenit un elicopter SMURD de la Caransebeș și trei ambulanțe pentru a transporta victimele la spital. Un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD și dus la Spitalul Municipal Hunedoara. Alți doi copii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Deva, iar cel de-al patrulea a primit îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Hunedoara.