MENIU

Noi detalii din ancheta lui Nelu Tătaru: fostul ministru al Sănătății ar fi luat mită o dată la două zile. SURSE: S-a cerut ridicarea imunității deputatului PNL

Nelu Tataru/ Arhivă foto

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănatatii, este acuzat ca ar fi primit mită sub forma de bani, găini si ouă de la pacienții săi. Sursele Realitatea PLUS spun că s-a cerut ridicarea imunității deputatului PNL, pentru ca organele de urmărire penală să poată descinde la domiciliul său ca să caute probe. Chirurgul a fost urmărit de procurori timp de 3 luni și s-a descoperit că lua șpagă o dată la două zile. După audierile de la DNA, Nelu Tataru, a fost demis din toate funcțiile politice. 

"Eu consider, în continuare, că sunt nevinovat. Nu am văzut probe, nu am condiționat și nu am cerut niciodată în actul medical. Las justiția să își facă cercetările și apoi să vedem ce va fi", a declarat joi Tătaru, la ieșirea de la DNA.

Nelu Tătaru a fost demis după scandalul în care e acuzat de luare de mită. Polițiștii l-au ridicat direct din spital și l-au dus la audieri la DNA. E acuzat că ar fi luat între 100 și 500 de lei de la 45 de pacienți vulnerabili pe care trebuia să îi opereze, consulte sau să le dea rețete. Totul s-a întâmplat între aprilie și iulie, când medicul a fost urmărit de procurori. Ar fi profitat inclusiv de familiile bolnavilor, care erau puse să aducă ouă și găini din gospodării în schimbul grijii pe care ar fi trebuit să o aibă față de pacienți.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, cercetat de DNA pentru luare de mită de la pacienți: bani, ouă și găini! Percheziții la farmacia soției - VIDEO

După perchezițiile de la spital, forțele de ordine au descins de la prima oră și în farmacia pe care soția fostului ministru o deține.

Sursele spun că s-ar putea cere inclusiv ridicarea imunității de care se bucură, pentru ca anchetatorii să ajungă să facă percheziții și în biroul lui parlamentar din Huși în căutarea dovezilor.

În paralel, avocata lui Nelu Tătaru, susține că nu există dovezi în acest caz.

"Nu există o așa o acuzație de o sută de ori de la o sută de persoane. Dimpotrivă, acuzația este într-adevăr de luare de mită însă, culmea, se vorbește de persosane nespecificate. Nu știm care sunt acele personae și despre sume care de asemenea nu sunt specificate. Nu ni s-au arătat până în acest moment niciun fel de probe. Luare de mită, luare de mită asta este acuzația, în formă continuată", a declarat Sandra Grădinaru, avocata fostului ministru al Sănătății.

La audieri au dat explicații în fața procurorilor DNA, suspectul Nelu Tătaru și angajatele farmaciei. Iar procurorii DNA cercetează acum și 27 de pacienți pentru că au dat mită medicului. 

Mai multe articole despre:
nelu tatatru tataru dna mita mita tataru gaini oua