MENIU

Noi detalii din ancheta de la spitalul Sf. Pantelimon care le incriminează pe asasinele în halate. „Doamna cu coasă” scădea și doza de oxigen. Cum erau sacrificați pacienții neviabili

Noi detalii din ancheta de la spitalul Sf. Pantelimon care le incriminează pe asasinele în halate

Moartea a 17 pacienți de la Spitalul Sfântul Pantelimon, în interval de trei zile, a stat la baza unei anchete absolut terifiante. Cercetările procurorilor care au urmat după au scos la iveală ceea ce autoritățile numesc un comportament inuman care a provocat decesul persoanelor pentru eliberarea paturilor de la ATI. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional! 

În referatul înaintat joi de judecători, Parchetul de pe lângă tribunalul București scrie:

„Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare la locuinţa inculpatei Maria Miron a fost descoperit un prospect al substanţei noradrenalină, precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie (perioadă care a stat la baza formulării sesizării în cauză).

Mai mult, doctorița cu coasă ar fi încercat să șteargă urmele și să pară nevinovată.

Lista conținea „asistenţii care au fost repartizaţi pe saloanele ATI din aceeaşi perioadă, precum şi menţiunea „curăţenie în telefon”, documente care conduc la concluzia că inculpata îşi pregătea apărarea şi îşi propunea să şteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfăşurarea urmăririi penale”.

După ce scădea doza, cerea deja alt pacient „la schimb”, știind că primul va muri, se arată în același referat.

În cazul pacientului de 54 de ani care a decedat după ce i s-a redus rata administrării de noradrenalină, „inculpata, la schimbul de tură, știind că i-a redus la minim doza de noradrenalină, i-a spus colegei sale să aducă alt pacient de la UPU, fiind astfel sigură că decesul se va produce”.

O asistentă a povestit anchetatorilor că cele două doctorițe nu scădeau doar doza de noradenalină, ci și valoarea oxigenului pentru cei considerați pacienți neviabili, sacrificabili. 

Cum își negociază doctorița de la Sf. Pantelimon dosarul în justiție. Stenograme incendiare de la procurori: „Cât crezi că o să coste?”