MENIU

Noi descoperiri uluitoare au fost făcute în mormântul lui Iisus

<p>Descoperiri după 2000 de ani</p>
<p>Descoperiri după 2000 de ani</p>

Platforma de piatră pe care a fost întins trupul lui Iisus a fost expusă public pentru doar câteva momente atunci când specialişti de la Universitatea Tehnică Naţională din Atena au înteprins lucrări în jurul sitului.

Arheologii au expus o parte din piatra originală pe care a fost depus corpul lui Iisus pentru ca peregrinii să o poată vizita.

Începând cu anul 1555, peste piatra originală a fost pusă o placă de marmură pentru a o proteja de privirile curioşilor şi de distrugeri. Această placă nu a fost ridicată din acel loc până în momentul în care au fost demarate aceste activităţi de conservare.

De asemenea, în urma efortului lor a ieşit la iveală o carcasă din marmură cu o cruce sculptată, care se presupune că datează din perioada cruciadelor, între secolele XI şi XVI. Mai mult, au descoperit rămăşiţe din peretele original al mormântului.

Cei de la Universitatea Tehnică Naţională din Atena au scos la iveală placa de marmură ce proteja piatra originală săptămâna trecută, descoperind un strat de pulbere, iar atunci când au inlăturat-o, au descoperit încă un asemenea strat sub care se afla piatra originală, scrie Descopera.ro. Acest eveniment a avut loc pe data de 28 octombrie.

Istoria acestui sit a început atunci când Elena, mama împăratului Constantin, a descoperit, se pare, mormântul în anul 326 e.n., după ce a întrebat locuitorii Ierusalimului unde este locul în care Iisus a fost crucificat şi înmormântat.

Sursa

 

Mai multe articole despre:
Iisus mormântul lui iisus