MENIU

Noi date-șoc despre mafia care falimenta pensionarii! Anchetă de amploare în cazul cartelului firmelor de arhivare

Noi date-șoc despre mafia care falimenta pensionarii! Anchetă de amploare în cazul cartelului firmelor de arhivare

Se extinde ancheta Consiliului Concurenței la firmele de arhivare care eliberează adeverințele pentru seniori. Autoritățile vor să vadă modul în care au crescut artificial tarifele! Inspectorii au ridicat documente și au copiat toate datele electronice din calculatoare și telefoane. Cifrele arată însă că tarifele deja reglementate de Casa de Pensii sunt oricum uriașe.

Autoritățile au suspiciuni că respectivele companii s-au înțeles să ofere aceleași tarife pentru eliberarea documentelor necesare recalculării pensiilor.

În lipsa unei arhive electronice, oamenii ajung să plătească sume uriașe, firmelor de arhivare care păstrează ștatele de plată ale foștilor angajatori.

„Am primit facturi cu niște sume foarte mari, nu respectă tarifele pe care le-am stabilit, ele sunt mult mai mari. Am avut un caz de o factură care în urma controlului era sub jumătate. S-a făcut sesizare și la Consiliul Concurenței și în acest moment, organele abilatate ale statului fac o investigație la aceste societăți care eliberează aceste adeverințe pentru pensionari”, a spus Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii.

Anchetă uriașă de corupție la vârful UE: fostul președinte al Băncii Europene de Investiții este investigat de procurorii lui Kovesi

Mai multe articole despre:
firme ancheta pensionari