MENIU

Noi audieri în dosarul generalilor Coldea și Dumbravă: Martori-cheie, așteptați la DNA

Noi audieri în dosarul generalilor Coldea și Dumbravă: Martori-cheie, așteptați la DNA

Într-un nou capitol al anchetei privind acuzațiile de trafic de influență ce vizează foștii generali Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, procurorii vor audia noi martori-cheie din dosar.

Pe 24 mai 2024, DNA a adus acuzații oficiale împotriva lui Florian Coldea și a generalului Dumitru Dumbravă, ambii foști șefi în Serviciul Român de Informații (SRI). Aceștia sunt acuzați de trafic de influență și au interdicția de a părăsi țara. În cadrul acestei anchete, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ formulat de Cătălin Hideg.

„În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia să pronunţe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpaţi a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranşe egale. În contextul menţionat mai sus, în aceeaşi perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpaţi o plată parţială în sumă de aproximativ 100.000 euro”, spune DNA.

Legătura lui Coldea cu "doamna de fier a Albaniei". Stat Paralel, tras la indigo în Balcani: tentaculele mafiei coldiste

Mai multe articole despre:
coldea dumbrava control judiciar audieri