MENIU

Noi acuzaţii la TVR: "M-au jignit acţiuni, cuvinte şi abordări ale unor membri CA"

Irina Radu

Irina Radu, fost director general interimar al TVR, a renunțat la împuternicirea dată de Consiliul de Administrație, prin care asigura "derularea activitatii curente sau urgente a instituției".

Irina Radu a explicat pentru paginademedia.ro că motivul retragerii sale ține de reacția unor membri ai Consiliului de Administrație al TVR. 

"Consiliul de Administraţie al SRTV, pentru că nu are preşedinte, a emis o Decizie prin care m-a împuternicit să mă ocup de derularea activităţii curente sau urgente a instituţiei. Nu am refuzat, pentru că mi s-a părut moral şi normal să asigur o continuitate", a precizat Irina Radu.

"Nu sunt genul care să fug la greu. Mi-am asumat decizii şi probleme, încă o lună de zile (după cele 6 luni pentru care am avut mandat de la Parlament), o lună fără recompense materiale; e important să se ştie acest lucru, pentru că aşa mi s-a părut onorabil. Am decis să anunţ membrii CA că nu mai doresc să derulez această activitate, pentru că m-au deranjat şi m-au jignit acţiuni, cuvinte şi abordări ale unor membri CA. Nu poţi să laşi un om să muncească de bună voie şi cu bună credinţă şi să îl acuzi apoi de tot felul de aberaţii, folosind minciuni şi scenarii. Nu poţi să încerci să pui pe seama cuiva care de 6 luni ţine o barcă la suprafaţă, trecutul şi eşecul unei instituţii,datoriile şi nenorocirile de un deceniu!", a adăugat ea.

Irina Radu a arătat însă că i-a informat pe directorii şi membrii CA că "le stă la dispoziţie cu orice este nevoie pentru funcţionarea instituţiei", dar şi că salariile vor fi plătite înainte de Paşte.

"I-am anunţat astăzi (26 aprilie, n. red), precizând că intră în vigoare din 28 aprilie, pentru că nu vreau să se creeze niciun fel de blocaje instituţionale. Am comunicat tuturor - directori şi membri CA că le stau la dispoziţie cu orice este nevoie pentru funcţionarea instituţiei. De asemenea, anuntăm că vom plăti salariile înainte de Paşte - chiar o realizare în actuala situaţie a TVR; voi trimite şi tuturor colegilor mei, pe mail, o 'dare de seamă informală' la finalul mandatului meu de director general interimar", a conchis Irina Radu.