MENIU

Noi acuzații grave la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Deputatul Emanuel Ungureanu: Tot ce se vede din mandatul lui sunt afacerile

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (Inquam Photos)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu lansează noi acuzații la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Parlamentarul susține că acesta nu este deloc interesat de problemele reale din sistem, ci doar de contracte prin care sume uriașe de bani ar fi dirijate către Organizația Mondială a Sănătății, instituție pentru care fostul ministru a lucrat, fiind reprezentantul în România.  

"INCREDIBIL! Rafila pune la cale o AFACERE NOUĂ cu OMS! După ce a semnat un contract de consultanță de 21 de milioane de euro cu Organizația Mondială a Sănătății, Rafila vrea să le facă și un sediu la București! (...) Deci, oameni buni, Rafila are peste 2 miliarde de euro la dispoziție să facă spitale noi și de când este ministru lucrează doar pentru OMS," a scris Ungureanu pe Facebook.
.
Într-o intervenție la Realitatea Plus, deputat l-a acuzat pe ministrul Sănătății că în timpu ce sesizările privind problemele grave din sistem se înmulțesc, singurele preocupăr ale lui Rafila sunt să încheie contracte a căror utilitate este îndoielnică și își plasează oamenii în poziții cheie.
 
"Și-a plasat o prietenă habarnistă în conducerea OMS și acum vrea să construiască pentru OMS un centru de excelență la București. Avem un ministru care se ocupa de afaceri și în 10 luni de mandat nu a făcut nimic pentru a-i ajuta pe bolnavi si pe cei care au probleme. Au fost sesizările privind situația gravă de la Spitalul de copii "Luis Țurcan" și nu am auzit de niciun control, nici după sesizările că oameni mor din cauza infecțiilor nozocomiale Rafila n-a cerut niciun control. Singurele lucruri care se văd în mandatul lui sunt afacerile. (...) Nu a construit niciun spital, nu a făcut nimic din PNRR, dar deschide un centru pentru OMS, după ce a mai semnat un contract de 21 de milioane de euro pentru consultanța", a afirmat Ungureanu.
Mai multe articole despre:
alexandru rafila emanuel ungureanu acuzatii OMS