MENIU

Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului "Noaptea Albă a Filmului Românesc" va avea loc, pe 19 septembrie, în Bucureşti şi Cluj-Napoca şi va oferi iubitorilor de film posibilitatea de a viziona producţii precum  "Balanţa", de Lucian Pintilie, şi "Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, informează organizatorii.

Astfel, atât producţiile recent lansate pe marile ecrane, care s-au bucurat de succes la public, dar filmele clasice, care au rămas în istoria cinematografiei româneşti vor fi difuzate în cadrul evenimentului. De asemenea, din selecţie nu vor lipsi documentare originale şi nici cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2014.

Evenimentul "Noaptea Albă a Filmului Românesc" îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti din toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Numărul spectatorilor înregistraţi la ediţiile precedente dovedesc faptul că "Noaptea Albă a Filmului Românesc" reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.

În Bucureşti, spectatorii sunt aşteptaţi la proiecţiile de film programate la Cinema Studio, Cinema Patria, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO, Muzeul Naţional al Ţăranului Român - Studioul Horia Bernea, MNTR Open Air, Dianei 4, J'ai Bistrot şi Parcul Tineretului. În ceea ce priveşte cel de-al doilea oraş gazdă, cinefilii vor putea viziona filme româneşti la Cinema Victoria şi Casa TIFF.

 

Mai multe pe Mediafax.